Hoe herken ik het?

Ontrouw komt vaak voor. En bijna altijd veroorzaakt ontrouw veel pijn, als het uitkomt. Meestal houdt de ene partner de ontrouw verborgen en komt de ander er min of meer toevallig achter. Maar de ontrouwe partner biecht de verhouding ook vaak op. Als een partner vreemdgaat dan bemerkt de ander vaak al veranderingen die hij of zij moeilijk kan plaatsen. Achteraf gezien is alles meestal duidelijker. Bijvoorbeeld: als een partner vaker dan voorheen zijn tijd anders besteedt.

Hoe komt het?

Ontrouw kan verschillende oorzaken hebben:

  • Je mist aandacht, waardering of emotionele diepgang.
  • Jij en je partner hebben geen seks meer met elkaar.
  • Je vind je partner lichamelijk niet meer aantrekkelijk.
  • Je zoekt de spanning graag op.
  • Je bent verliefd geworden op een ander.
  • Je vind seksuele vrijheid belangrijk.

Wat kan ik zelf doen?

Als het uitkomt dat jij of je partner een verhouding heeft met een ander kunnen de emoties hoog oplopen. Misschien wil je de relatie meteen beëindigen. Besef dat dit meestal een impulsieve reactie is. Neem daarom altijd de tijd om tot bezinning te komen. Wil je de relatie toch nog een kans geven dan is praten belangrijk. Besef dat het tijd kost om het vertrouwen weer op te bouwen.

Het lukt relatief veel koppels om deze gebeurtenis om te zetten naar iets positiefs. Ze gebruiken het als aanleiding om tot nieuwe inzichten over elkaar en hun relatie te komen. Bedenk dat het een begin kan zijn om beter en bewuster met elkaar en je relatie om te gaan. Een kans om opnieuw te starten.

Terug
daten in de buurt